อาจารย์ แสงอุทิศ ทองสวัสดิ์

แนะนำตัวเอง

Thongsawad has joined in medical physicist team of Chulabhorn hospital in 2007.

In 2014, our department have a cooperative education of medical physics program (Master degree) with Naresuan University. Fortunately, he has assigned to tech medical physics students in the part of Clinical Application in Radiation Therapy and Radiation Dosimetry and Quality Assurance of Radiation Therapy modalities.

During this time he also has the publication about radiation therapy.

ผลงานวารสารวิชาการ

Highlighted Publication

• Evaluation of the Setup Error using On-Board Imager

(OBI) System in Upper Abdominal Cancer, The Asean Journal of Radiology

2010;16:117-121.

• Reproducibility of the patient setup for Head and Neck

Cancer using On-Board Imager System, The Asean Journal of Radiology

2010;16:101-107

• Dosimetric Evaluation of Radiation Dose Rate in Respiratory Gated Intensity Modulated Radiation Therapy, Biomed Imaging Interv J 2012; 8(1):e5
  • 1D Beam Profile Correction Method of Portal ImageDosimetry in Symmetric Square Field for 6 MV Photon Beams, Naresuan University Journal: Science and Technology 2016; 24(2).

Research of Interests

• Radiation therapy
  • Radiation protection
  • Radiation dosimetry
  • Quality assurance in radiation therapy
2019-10-23T22:11:12+07:00