อาจารย์ กิตติพล เดชะวรกุล

แนะนำตัวเอง

I graduated from Mahidol University in 2008 with Bachelor degree in Radiation Technology program and I started working at Chulabhorn Hospital as a Radiation Therapist for 5 years.

During 2012-2014, I got a scholarship from Chulabhorn Hospital for studying in Master degree with Medical Imaging program from Chulalongkorn University. After that I worked as a Medical Physicist in Chulabhorn Hospital.

In 2015 I got a chance to scientific visit at Netherland Cancer Center, VUmc cancer center and Erasmus Hospital in Netherland for a month. And now I am studying in clinical training of Medical Physicists specializing in Radiation Oncology.

In the teaching experience, I have assigned to teaching medical physics students from Narasuan University in the topic of Clinical Application in Radiation Therapy and Radiation Dosimetry and Quality Assurance of Radiation Therapy modalities.

ผลงานวารสารวิชาการ

Highlighted Publication

1. Dachaworakul K., Suriyapee S., Tannanonta, C. and Oonsiri S. Magnetic Resonance Imaging Based Treatment Planning for Brain tumor In Proceedings of 13th Asia-Oceania Congress of Medical Physics & 11th South-East Asian Congress of Medical Physics, pp. 84-87. Singapore, 2013.
  2. Thonapan N, Suntiwong S, Masa-nga W, Dachaworakol D, Thongsawad S, Khamfongkhruea C and Tannanonta C, Evaluation of the Setup Error using On-Board Imager (OBI) System in Upper Abdominal Cancer, The Asean Journal of Radiology 2010;16:117-121.
  3. Masa-nga W, Thonapan N, Suntiwong S, Dachaworakol K, Thongsawad S, Khamfongkhruea C and Tannanonta C, Reproducibility of the patient setup for Head and Neck Cancer using On-Board Imager System, The Asean Journal of Radiology 2010;16:101-107
  4. Dachaworakul K., Tannanonta C., Suntiwong S, Masa-nga W., Ngamching B., Salapanya S., Thongsawat S., Khamfongkhruea C. Evaluation of the setup error using on-board imager (OBI) system in pelvic cancers. Australas Phys Eng Sci Med (2012) 35: 370

Research of Interests

1. Treatment planning for radiation treatment
  2. Particle therapy for cancer treatment
  3. Intrafraction monitoring in radiation treatment
2019-10-23T22:10:33+07:00